Sūrio pyragas

Burnoje tirpstantis įdaras

Traškus pagrindas

Švelnus, kreminis sūrio pyragas yra puikus būdas pradžiuginti.

Ingredientai

(vienam 16 cm skersmens sūrio pyragui)

Pagrindas

100 g kvietinių miltų sausainių, 2 valgomieji šaukštai cukraus, 60 g sviesto 

Įdaras 

500 g grietinėlės sūrio, 2 valgomieji šaukštai universalių miltų, 3 kiaušiniai, 40 ml riebios grietinėlės, 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo būdas

„Electrolux Masterpiece Blender“ traiško krekerius pyrago pagrindui

1) Paruoškite plutelę

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, tuomet sutraiškykite sausainius iki smulkių trupinių. Trintuvas „Masterpiece Blender“ tobulai tinka šiam darbui – trupinius gausite per kelias sekundes. Sumaišykite juos su išlydytu sviestu ir cukrumi, tuomet sudėkite mišinį į 16 cm apvalią torto formą ir paspauskite. Norėdami gauti traškų ir gerą pagrindą, kepkite maždaug 10 minučių 180 °C temperatūroje.

„Electrolux“ trintuvas „Masterpiece Blender“
GERESNIS TRINTUVAS

Nuo sūrio pyragų iki švelnių sriubų – su „Masterpiece Blender“ pasieksite daug geresnių rezultatų.

Kepėjas, nustatantis orkaitėje nuostatą „PlusSteam“

2) Pagaminkite įdarą

Išplakite sūrį iki kreminės konsistencijos, tuomet pridėkite cukraus, grietinės, vanilės ekstrakto, miltų ir kiaušinius. Įpilkite 100 ml vandens į orkaitę. Pasukite rankenėlę ties simboliu „PlusSteam“, įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir spauskite mygtuką „PlusSteam“. Jau po 5 minučių galėsite kepti.

Kepėjas, pilantis vienalytę sūrio pyrago tešlą į pyrago formą

3) Įpilkite, gaminkite ir atvėsinkite

Įpilkite įdarą į formą ir kepkite 15 minučių 180 °C temperatūroje. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 120 °C ir kepkite dar 25 minutes arba kol pyragas sutvirtės ir tik jo vidurys atrodys ne visiškai kietas. Išimkite iš orkaitės ir padėkite ant grotelių. Palaukite, kol atvės ir visiškai sustings – sūrio pyragas bus švelnus kaip šilkas.