Citrininis pyragas su morengu

Rūgšti citrina

Auksinė plutelė

Šis pyragas visada privers nusišypsoti.

Ingredientai

(vienam 20 cm skersmens pyragui)

Patè sucree

50 g cukraus pudros, 130 g sviesto, 180 g miltų, 10 g vandens

Kremas

25 g miltų, 170 g cukraus, 100 g citrinų sulčių, 2 kiaušiniai, 1 kiaušinio trynys

1 g druskos 1 citrinos žievelė

Morengas

2 kiaušinių baltymai, 100 g cukraus, 35 g vandens

Gaminimo būdas

Kepėjas, naudojantis „Electrolux Assistent“ skaniai sluoksniuotai tešlai pagaminti

1) Ruoškite Patè sucrée

Naudokite „Kitchen Assistent“ miltams, cukraus pudrai ir sviestui apdoroti, kad gautumėte masę, panašią į duonos trupinius. Įpilkite vandens ir maišykite, kol išminkysite tešlą. Suformuokite tešlos rutulį ir sandariai jį uždenkite. Palikite  šaldytuve maždaug 20 minučių. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

„Electrolux“ virtuvės pagalbininkas „Kitchen Assistent“
JŪSŲ PAGALBININKAS – „ASSISTENT“

Virtuvės kombainas „Assistent“ lengvai ir greitai įveikia sunkius darbus, todėl Jūs turite daugiau laiko džiaugtis gaminimu.

„Electrolux“ kepėjas rūpestingai pildo pyrago formą kepiniais

2) Kepkite Patè sucrée

Iškočiokite tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus. Tešla išklokite pyrago formos pagrindą ir sieneles. Įdėkite išklotą pyrago formą į šaldytuvą 30 minučių. Paruoštą tešlą įdėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 10 minučių arba kol ji įgis auksinę spalvą.

Kepimui paruošti, išdėstyti citrininių merengų ingredientai

3) Paruoškite morengą

Cukrų ir vandenį supilkite į prikaistuvį ir užvirinkite. Prie puodo pritvirtinkite konditerinį termometrą. Kai sirupas pasiekia 110 °C temperatūrą, vidutiniu greičiu išplakite kiaušinių baltymus. Kai jis pasiekia 120 °C, nuimkite puodą nuo ugnies. Su indukcine kaitlente lengvai ir greitai pasieksite tokią aukštą temperatūrą. Supilkite karštą sirupą į indą su iki putų išplaktais kiaušinių baltymais.

„Electrolux“ virėjas lėtai deda ingredientus merengoms

4) Pabaikite morengą

Nesustokite maišyti morengo mišinio, kad kiaušiniai nesukeptų. Supylus visą sirupą, toliau maišykite, kol indą galėsite paliesti ir mišinys atvės iki 37 °C. Tuomet morengą supilkite į konditerinį maišelį ir laikykite šaldytuve. 

„Electrolux“ kepėjas, maišantis visus įdaro ingredientus

5) Paruoškite citrininį kremą

Citrininiam kremui sumaišykite citrinos žievelę, citrinos sultis ir miltus, kad gautumėte pastą. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, kiaušinio trynį, įdėkite druskos ir cukraus. Tuomet atsargiai išplakite du mišinius kartu. Plakite, kol mišinys taps vienalytis, tuomet supilkite kremą į iškeptą pyrago pagrindą.

Kepėjas, dedantis vienalytę merengų tešlą ant citrininio merengų pyrago

6) Užtikrinkite citrinos spalvą

Įpilkite 100 ml vandens į garinės orkaitės ertmę. Pasukite rankenėlę ties simboliu „PlusSteam“, įkaitinkite orkaitę iki 150 ℃. Spauskite mygtuką „PlusSteam“ ir įdėkite pyragą. Kepkite 20 minučių arba kol viršus taps auksinės spalvos. Palaukite, kol citrininis pyragas visiškai atvės ir papuoškite morengu. Degikliu galite paskrudinti ir pridėti šiek tiek spalvos morengui.