Liucijos bandelės „Lussebullar“

Liucijos bandelės „Lussebullar“

Ingredientai

200 g sviesto

1,5 g šafrano

550 ml pieno (3% riebumo)

50 g šviežių mielių

2 kiaušinių

250 ml granuliuoto cukraus

Žiupsnelio druskos

1,6–1,7 l miltų

Razinų papuošimui

Žingsniai

Sunkumas: vidutinis

1. Puode ištirpinkite sviestą su šafranu. Tuomet puodą nuimkite nuo ugnies ir supilkite pieną. Po truputį dėkite mieles ir supilkite šiltą sviesto mišinį. Maišykite tol, kol gerai susimaišys. Įdėkite kiaušinį, cukrų ir druską. Po truputį suberkite miltus ir minkykite tešlą apie 10 min. Leiskite tešlai pakilti ir palikite ją 45 min.

ŽIŪRĖTI „KITCHEN ASSISTENT™“ VIRTUVĮ KOMBAINĄ 

 2. Ant miltuoto paviršiaus išminkykite tešlą ir padalinkite į 4 dalis, o šias – į dar 6 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite ir suformuokite į bandeles. Sudėkite ant kepimo skardos ir leiskite tešlai pakilti ir palikite ją 45 min.

3. Įkaitinkite orkaitę, pasirinkę vidutinį garų kiekį ir karštį (180 °C). Vieną kiaušinį sumaišykite su 1 v. š. pieno ir aptepkite bandeles. Papuoškite razinomis ir kepkite orkaitėje 10–12 min

ŽIŪRĖTI „PLUSSTEAM“ ORAKITĘ

Kiekis – 24 bandelės

Gaminti 15 min.

Vid. garų kiekis + karštis

180 °C

300 ml