Trinta sriuba su lašiša, žirneliais ir cukinija
Trinta sriuba su lašiša, žirneliais ir cukinija
Ingredientai
500 g žaliųjų žirnelių, šaldytų
1 žalioji cukinija
1 geltonasis svogūnas
3 v. š. sviesto
800 ml vandens
2 v. š. daržovių sultinio
Ingredientai lašišai:
4 lašišos file
1 v. š. jūros druskos
1 v. š. juodųjų pipirų
10 šviežių baziliko lapų, gerai susmulkintų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
Patiekimui:
100 ml jogurto
1 sauja šviežių raudonėlio lapų
Alyvuogių aliejus
Juodieji pipirai
Jūros druska
Žingsniai
Įkaitinkite orkaitę ir indą, kuriame kepsite lašišą ištepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite lašišą ir pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir baziliku. Virkite garuose 20-25 minutes.
Įkaitinkite sviestą puode. Supjaustykite svogūną bei cukiniją į mažus gabalėlius ir sumeskite į puodą.
Kepkite 2-3 minutes tol, kol daržovės šiek tiek apskrus ir paruduos.
Sudėkite šaldytus žirnelius, vandenį ir daržovių sultinį.
Kai sriuba beveik užvirus, nuimkite puodą nuo viryklės, gerai išmaišykite su „Masterpiece Collection“ trintuvu.
Sriubą patiekite su lašiša. Ant viršaus uždėkite šiek tiek jogurto ir pabarstykite raudonėliais, alyvuogių aliejumi, juodaisias pipirais ir jūros druska.
Gaminimo būdas – 4 žmonėms
Orkaitė – 85°C ir vidutinis garų kiekis
Laikas orkaitėje – 20-25 minutės
Laikas iš viso – 50 minučių