Trinta sriuba su lašiša, žirneliais ir cukinija

Trinta sriuba su lašiša, žirneliais ir cukinija

Ingredientai

500 g žaliųjų žirnelių, šaldytų

1 žalioji cukinija

1 geltonasis svogūnas

3 v. š. sviesto

800 ml vandens

2 v. š. daržovių sultinio

Ingredientai lašišai:

4 lašišos file

1 v. š. jūros druskos

1 v. š. juodųjų pipirų

10 šviežių baziliko lapų, gerai susmulkintų

2 v. š. alyvuogių aliejaus

Patiekimui:

100 ml jogurto

1 sauja šviežių raudonėlio lapų

Alyvuogių aliejus

Juodieji pipirai

Jūros druska

Žingsniai

Įkaitinkite orkaitę ir indą, kuriame kepsite lašišą ištepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite lašišą ir pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir baziliku. Virkite garuose 20-25 minutes. 

Įkaitinkite sviestą puode. Supjaustykite svogūną bei cukiniją į mažus gabalėlius ir sumeskite į puodą. 

Kepkite 2-3 minutes tol, kol daržovės šiek tiek apskrus ir paruduos. 

Sudėkite šaldytus žirnelius, vandenį ir daržovių sultinį. 

Kai sriuba beveik užvirus, nuimkite puodą nuo viryklės, gerai išmaišykite su „Masterpiece Collection“ trintuvu. 

Sriubą patiekite su lašiša. Ant viršaus uždėkite šiek tiek jogurto ir pabarstykite raudonėliais, alyvuogių aliejumi, juodaisias pipirais ir jūros druska.

Gaminimo būdas – 4 žmonėms

Orkaitė – 85°C ir vidutinis garų kiekis

Laikas orkaitėje – 20-25 minutės

Laikas iš viso – 50 minučių