Iškepkite skanesnę duoną naudodamiesi garų funkcija

Naujausi 2020-05-15 16:13

Sužinokite, kaip garai kildina jūsų kepinius. Garinėje orkaitėje sukuriamos geriausios sąlygos tešlos kildinimui, taip pat jos pagalba duonos pluta bus traški, o vidus minkštas.



Pakelkite kepimą į kitą lygį

Garinė orkaitė atveria visiškai naują skonių pasaulį, minkšta duona su traškia pluta. Tai jau prasideda, kai pasirodo, kad garai sukuria tolygią temperatūrą, puikiai tinkančią jūsų tešlai kildintis. Kuomet kepate, garai padaro plutą traškią, nes ant duonos susidaro drėgnas paviršius, o vidus lieka minkštas.


Kildinimas

Garų naudojimas tešlai kildinti yra fantastiškas, nes turite puikią ir tolygią temperatūrą, kad tešla kiltų. Tai reiškia, kad tešla kils greičiau ir tolygiau. Tai puikiai tinka visoms tešloms, bet ypač sūriai tešlai, nes gausis aukštesnė ir ne tokia kieta, kaip kildinant kambario temperatūroje.

Galite naudoti garus pirmą kartą, bet neabejotinai panaudosite ir antrą kartą tešlos kildinimui. Kuomet kepalas ar bandelės kyla, garai padeda padaryti duoną lengvesnę su daugiau oro viduje. Temperatūra priklauso, tačiau maždaug 25–30°C yra gera, paprastai kuo šilčiau, tuo greičiau kyla - ir nereikia tešlos uždengti kylant garinėje orkaitėje. (Kitą kartą kepdami išbandykite mūsų funkciją „Tešlos kildinimas“).


Kepimas

Išmokti kaip kepti naudojantis garus ir kepti duoną garinėje orkaitėje nėra sunku ir tai atneša puikių rezultatų. Naudojant garus nuo kepimo pradžios duona bus traškesnio paviršiaus. Taip yra todėl, kad garai (arba iš esmės vanduo) sukuria šlapią paviršių, kuris padės kepti tolygiau.

Kai baigsite paprastu kaitinimu, šlapias paviršius taps dar traškesnis nei tuo atveju, jei nuo pat pradžių naudosite tik kaitinimą. Garas taip pat padės išlaikyti minkštą vidų duonoje - daugiau jokios sausos ir kietos duonos. (Jei naudojate vieną iš savo garinių orkaičių, išbandykite funkciją „Duonos kepimas“.)


Atraskite mūsų „SteamBake“ orkaitę