Citrininis rikotos pyragas su čiobreliais ir migdolais

Citrininis rikotos pyragas su čiobreliais ir migdolais

Ingredientai

4 kiaušiniai

3 dl cukraus 

120 g kambario temperatūros sviesto

1 arb. š. vanilinės pudros

2 citrinos (reikės tik jų žievelių)

6 ½ dl miltų 

300 g rikotos sūrio

2 rozmarino šakelės

1 dl migdolų dribsnių 

Cukraus pudros papuošimui

Žingsniai

1. Virtuviniame kombaine plakite kiaušinius su cukrumi tol, kol gausite tolygią masę. Dėkite vanilę, citrinos žieveles, sviestą ir išmaišykite. Po truputį berkite miltus, dėkite rikotos sūrį, rozmarino lapelius, viską išmaišykite iki vientisos masės.

ŽIŪRĖTI „KITCHEN ASSISTENT™“ VIRTUVĮ KOMBAINĄ 

2. Tešlą supilkite į karščiui atsparią formą. Naudodami šiek tiek garų, kepkite 180 °C laipsnių temperatūroje tol, kol kepinys apskrus (35-45 min.). 

ŽIŪRĖTI „PLUSSTEAM“ ORAKITĘ

3. Papuoškite pyragą cukraus pudra bei rozmarino šakelėmis. 

Vidutiniškai garų + karštis

Gaminti 35-45 min.

180°C