Lašiša su žiediniais ir lapiniais kopūstais

Gaivus, skanus ir šiek tiek šiaurietiškas patiekalas

Palepinkite save sveiku ir lengvai paruošiamu patiekalu su šiaurietiškais ingredientais. Šiame recepte lašiša, kuri yra puikus omega–3 vitaminų šaltinis, yra gaminama garuose sous–vide būdu, kad būtų išsaugomi visi vitaminai ir mineralai. Tada pridedami lapiniai ir žiediniai kopūstai, kad patiekalas būtų labai gardus ir sveikas.

Ingredientai

140 g lašišos filė
500 g žiedinių kopūstų
1 l daržovių sriubos
500 g sojų pieno
100 g obuolių acto
1 pakuotė lapinių kopūstų
50 g alyvų aliejaus
Druska, rudasis cukrus, sviestas ir vynuogių sėklų aliejus

1 žingsnis

Supjaustykite žiedinį kopūstą į gabalėlius. Nupjaukite patį kekės galiuką ir iš jo padarykite kuskuso tipo mišinį. Pasirinkite kelis geriausius kopūsto gabalėlius ir plonai juos supjaustykite.

2 žingsnis

Sudėkite žuvį į sous vide maišelį ir užvakuumuokite naudodami Electrolux vakuumavimo stalčių.

3 žingsnis

Žiedinius kopūstus virkite puode apie pusę laiko. Tada nupilkite vandenį, įpilkite sojų pieną ir tęskite, kol bus baigta. Žiedinus kopūstus sudėkite į Electrolux MasterPiece trintuvą, įpilkite šiek tiek pieno iš ankstesnio virimo ir viską trinkite maksimaliu greičiu, apie 3 minutes. Tada sudėkite lydytą sviestą ir dar kartą trinkite 3 minutes. Jeigu reikia, įpilkite dar pieno, kad gautumėte norimą konsistenciją. Pasūdykite pagal savo skonį.

4 žingsnis

Nustatykite gaminimo žemoje temperatūroje režimą Electrolux CombiSteamPro orkaitėje (51 laipsnis pagal celsijų). Pašaukite sous vide maišelius su lašiša į orkaitę 25 minutėms. Dėka vakuuminių maišelių ir žemos temperatūros, žuvis išsaugos nepriekaištingą skonį ir ypatingą tekstūrą.

5 žingsnis

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vandenį su actu, druską su cukrumi ir šiek tiek vynuogių sėklų aliejaus. Supilkite šį acto marinatą ant supjaustytų žiedinių kopūstų ir gerai sumaišykite. Žuviai iškepus, išimkite ją iš maišelio ir padėkite ant sauso rankšluosčio. Tiekiant, į lėkštę įpilkite šaukštą paruošto mišinio ir tada padėkite lašišą. Patiekalą dekoruokite paruoštais žiediniais kopūstais, lapinių kopūstų lapais ir žiedinių kopūstų nupjautais kekės galiukais.