Bulvių ir Parmezano suflė

Lengvai paruošiamas suflė

Šis bulvių suflė yra lengvai paruošiamas ir malonus patiekalas, puikiai tinkantis šaltoms rudens dienoms. Malti džiūvėsėliai sukurs gardžią ir traškią suflė plutelę apačioje ir kraštuose, o parmezano sūris suteiks nuostabų „unami“ skonį.

Ingredientai

800 g bulvių

1 didelė saldžioji bulvė

1 kiaušinis

1 puodelis smulkiai tarkuoto parmezano sūrio (taip pat šiek tiek pabarstymui ant suflė)

100 g sviesto (taip pat šiek tiek 6 ramekin indelių patepimui)

1/2 puodelio maltų džiūvėsėlių

8 švieži šalavijų lapai, supjaustyti

Druska

Juodieji pipirai

Ruošimas

1. Sviestu ištepkite 6 ramekin puodelius ir pabarstykite juos maltais džiūvėsėliais.

2. Nuskuskite bulvę, saldžiąją bulvę ir supjaustykite jas į mažus kubelius. Bulvių kubelius virkite pasūdytame vandenyje tol, kol jie suminkštės, tada nupilkite vandenį. Saldžiosios bulvės kubelius virkite atskirame puode, tol, kol jie beveik išvirs. Išvirus taip pat nupilkite vandenį ir leiskite bulvėms atvėsti.

3. Naudojant elektrinį plaktuvą, gerai suplakite bulves tol, kol gausis vientisa masė. Tada įmaišykite sviestą, parmezaną ir kiaušinį. Įdėkite prieskonių - pjaustytą šalaviją, druskos, bei pipirų. Įdekite saldžiosios bulvės kubelius ir švelniai viską išmaišykite.

4. Supilkite bulvių masę į ramekin puodelius ir pabarstykite ją parmezanu, druska bei juodaisiais pipirais.

5. 15–17 minučių kepkite orkaitės viduryje, 220°C temperatūroje su žemu garų nustatymu. Suflė turi įgauti gražų auksinį atspalvį.

  • Avienos kepsnys su rozmarinais ir čiobreliais

    Sekmadienio pietus paverskite ypatinga proga ant stalo patiekdami gardžius avienos kepsnius su kvapniomis žolelėmis