Veganiškas mėlynių pyragas

Ingredientai

200 g miltų
600 g rudojo cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
250 ml migdolų pieno
1 šaukštas riešutų sviesto
2 šaukštai sezamų aliejaus
1 bananas
300 g šaldytų mėlynių

1 žingsnis

Atitirpinkite mėlynes ir jas gerai sumaišykite trintuvu. Nukoškite mišinį, kad atsikratytumėte žievelių. Įpilkite šiek tiek vandens, kol pasieksite į sultis panašią konsistenciją.

2 žingsnis

Sutrinkite bananą. Sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius ir tada sudėkite banano tyrę, riešutų sviestą, aliejų ir pieną. Viską sumaišykite.

3 žingsnis

Keptuvėje, su šiek tiek aliejaus, pakepkite du blynelius. Tada į mišinį pridėkite vieną šaukštą mėlynių sulčių ir gerai išmaišykite. Iškepkite dar du blynelius naudojant naują mišinį. Kartokite tai kol baigsis blynelių mišinys.

4 žingsnis

Prieš patiekiant blynelius perpjaukite, kad atskleistumėte spalvų įvairovę. Ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelės ir ragaukite, kol karšti.

  • Citrininis pyragas padengtas morengais

    Gražus ir gardus desertas, puikiai tinkantis vasariškam vakarui.