Dryžuotieji beigeliai

Gražu ir gardu!

Dryžuotieji beigeliai, kilę iš Bruklino Niujorke, yra spalvinga įprasto beigelio versija. Toks efektas sukuriamas prieš kepant tešlą ją nudažant ir supinant skirtingas spalvas. Šiame recepte sudėtingam beigelių gaminimo etapui pasitarnaus garų orkaitė. Pasieksite tokį patį rezultatą, o skonis visiškai nesiskirs nuo tikro niujorkietiško gardėsio. Ragaukite jį su mėgstamu beigelių pagardu.

Ingredientai (maždaug 10 vnt.)

2 puodeliai šilto vandens
1 pakelis sausų mielių
1 šaukštas cukraus
6 puodeliai miltų + dar šiek tiek papildomai
2 šaukštai druskos
1 šaukštas augalinio aliejaus + dar šiek tiek dubenėliui sutepti
Maistinių rožinės, baltos ir juodos spalvos dažų

Paruošimas

1. Virtuvinio kombaino puodelyje šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų. Supilkite mieles ir leiskite pastovėti, kol jos ims putoti (apie 10 minučių).

2. Į vandenį suberkite miltus, druską ir supilkite aliejų.
ą taps sunku maišyti ). Maždaug po 5 minučių išimkite tešlą iš dubenėlio ir minkykite rankomis dar 5 minutes, kol ji taps lygi ir nelips. Jei vis dar limpa, pabarstykite miltais ir dar šiek tiek paminkykite, iki lipnumas dings.

4. Tešlą sudėkite į aliejumi suteptą dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir 60 minučių kildinkite šiltoje vietoje. Tešla turi padvigubėti.

5. Kai tešla pakils iki reikiamo kiekio, sustumkite ją žemyn ir padalykite į 3 lygias dalis. Kiekvienai suteikite skirtingą spalvą – graži ir tolygi ji gausis tuomet, jei minkysite gabalėlį 10–15 minučių. Tuo metu nenaudojamą tešlą laikykite uždengę, kad nesudžiūtų.


6. Iškočiokite tešlą ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite 2,5cm x 15cm juostelėmis. Susukite tešlą suformuodami spiralę, galus sujunkite. Taip susukite visas tešlos juosteles.

7. Padėkite ant plonai aliejumi ištepto paviršiaus, uždenkite švaria šluoste ir leiskite pakilti – maždaug 20–30 minučių, kol padvigubės.

8. Sudėkite beigelius ant skardos ir kepkite nustatę žemą garų lygį 150 °C temperatūroje 12 minučių. Padidinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite dar 10 minučių. Iškeptus beigelius laikykite uždengę rankšluosčiu.